Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

K něcismu honorárního imáma

Obětoval jsem 16 korun, které stejně nemám komu protelefónovat, abych si mohl přečíst nejnovější kousek propagandy něcisty Tomáše Halíka.

V mé teorii, která není jen má, věc víry existuje jen v soukromí. Katolík to musí odmítnout, protože věří ve Svatou Trojici tam venku na nebesích. Muslim věří, že „Není boha kromě Alláha.“

Tomáš Halík se posmívá Čechům, že jsou něcisté, protože věří v něco, nevědí co. Odříkaného největší krajíc. Honorární imám Halík by mohl vést průvod něcistů pod egidou ekumeny. Otec, Syn, Duch svatý, Alláh, Brahma, Višnu, Šiva, všechno jedna rodina, celá zpívá.

Cesty k Bohu jsou všeliké, říká Halík a Josef Švejk —

„Ráčíte být v bordeláku, pane lajtnant. Voni jsou ty cesty páně rozličné.“

Divím se, že to věřící katolíci Halíkovi trpí — asi už jsou také něcisté, hlavně ten jeho voj pokrokových mládežníků.

„Mám sto důvodů pro to, proč jsem katolíkem, a ne muslimem, ale nepotřebuji svou křesťanskou identitu pojišťovat snižováním a pomlouváním jiných náboženství.“

Ubohému Halíkovi nedochází, že tím svou víru zesměšňuje, znicotňuje, neguje, stahuje do svého soukromí. Kněz nesmí o Bohu, kterého prodává obecenstvu, žertovat. Prefekt Kongregace pro nauku víry (inkvizitor) Gerhard Ludwig Müller by si měl pátera Halíka vzít stranou na kus řeči. Ale teď už je asi něcistou i chuligán a bolševik František — jeho blouznění v US Kongresu nemohlo pravičáka ani oligarchu rozradostnit.

Co je zlého na fanatismu a fundamentalismu nábožného člověka? Řekl bych, že fanatismus a fundamentalismus je mu ve víře k dobru.

„Katolické církvi trvalo devatenáct století, než se dopracovala k dnešní pozici rozhodného obránce lidských práv a náboženské svobody“ —

To jste to dopracovali, drbani. Z takové platformy vskutku nemůžete bránit starou křesťanskou Evropu, spakujte si fidlátka a pakujte se z parády!

K Halíkovu Desateru v Lidových novinách —

1. Který islám tu nechci? Ten, který zpotvořil západní Evropu. Odpůrci islámu nejsou jen hysterické báby, které v kominíkovi vidí mouřenína, jsou to i lidé, kteří sledují západní média — a neopájejí se Blicími listy a plácáním lidsko-právníka Andrewa Ströhleina mdlého rozumu.

2. Že prý Chalífát odporuje islámu — no a co? Je tím míň agresívní, míň brutální? Jeho vůdci a bojovníci říkají o sobě, že jsou muslimové, jejich bojový pokřik je „Allahu akbar“ — tak komu věřit?

Z Halíkovy řeči mi vychází, že husity musím co nejtvrději odsoudit — byli to všechno teroristé.

3. „Populistické a neonacistické reakce proti islámu jsou daleko větší hrozbou pro českou společnost než tisíce uprchlíků“ —

Nevím, jestli existuje lidová moudrost, nebo je dnešní lid vskutku tupé stádo pitomců, bahno, které se přelévá, jak Nova a Blesk chtějí.

Ale strašit nacismem, jako bychom byli malé děti?

4. Někteří vetřelci prý jsou vlažní muslimové, ba konvertují ke křesťanství — tichá menšina. Jen co se rozkoukají, oni rozvážou.

„Nepřátele a fanatiky z nich ovšem můžeme nadělat svými reakcemi.“ — Mince má rub a líc. Nepřátele a fanatiky mohou z domorodců nadělat vetřelci svými akcemi, ba pouhým počtem.

V Německu chce starosta vystěhovat stařenu z obecního bytu o devadesáti metrech, protože nemá kam usadit přidělené vetřelce. Vskutku, k čemu je stařeně devadesát metrů? Možná tam žila celý život, vychovala tam děti, a má dost na nájem — to smrdí nacismem.

„‚Fanatických muslimů‘ mezi uprchlíky mnoho nebude“ — Jak opatrnicky, kněžoursky řečeno — ono jich stačí i málo. Ďábel se skrývá v menšině.

5. „… podstatná je skutečnost, že prokazatelná většina muslimů žijících v Evropě zcela pragmaticky místní státní právo uznává a dodržuje, váží si svobody náboženství“ —

Co k tomu říct? Zasmát se, odmítnout propagandistický blud. Jak opatrnicky, kněžoursky řečeno — co s tou prokazatelnou menšinou, která dělá rotyku?

Hledejte, co říkají muslimové o nevěřících psech — nehledejte to v české telce.

6. „Je absurdní bát se, že několik tisíc uprchlíků — i kdyby všichni byli pravověrní muslimové — udělá z naší země zemi islámského práva.“

Hledejte, co se děje v Německu, v Británii — nezákonní soudci pro muslimy, vraždy ze cti, …

7. „Těch několik stále citovaných ustanovení (např. o zabití odpadlíků a podřízenosti žen) je historicky podmíněných a většina i výrazně islámských zemí je neuplatňuje“ — Jak opatrnicky, kněžoursky řečeno — co ta menšina, která je uplatňuje?

Reklama: Strádáte nedostatkem promuslimské propagandy? Blicí listy nově i na Cakrberkově fejzbůku. Listujte, čtěte texty mistrných agitátorů!

8. „Pokud ovšem budou na osamělých farách migranti vystaveni psychickému (a možná i fyzickému lynči) od‚křesťanů‘, pak si vychováváme budoucí teroristy!“

To je divné, jak i ten Halík se bojí a straší obecenstvo — útlak muslima z něj hned udělá teroristu. Jak už se mockrát stalo.

To asi nedochází německým průmyslníkům a velkostatkářům, kteří chtějí pro mouřeníny zrušit minimální mzdu. Welcome to Germany, friends!

To bych rád viděl, co řekne mistr, až si moslemín v dílně roztáhne kobereček a dá se do modlitby. Možná pak mistrovi uřízne hlavu, aby ho naučil úctě k Alláhovi.

Moslemíni mají práh bolesti extrémně nízký — je tak lehké urazit je — a hned se strašně mstí.

9. „Výroky jako ‚bereme jen křesťany‘ jsou hloupé.“ K tomu nic nemám, už mě to nebaví. Křesťanství hnijící, islám bojující. Pořekadlo — Nechte islám prožít si jeho středověk.

Nedávno jsem chodil rok na náboženství, abych poznal nepřítele. Páter učil, že nemusím pomáhat, když bych tím ohrozil sebe.

Humor: chasník chtěl vylovit utopence pod jezem a utopil se.

Páter učil, že když jsem v bytostném ohrožení, mohu i krást. Učí to i islám? Nevím.

10. „Nespočívá klíčový problém náhlého strachu ze ztráty naší kulturní a duchovní identity v tom, že podvědomě tušíme, aniž bychom si to byli schopni přiznat a adekvátně na to reagovat, že jsme jako národ a společnost tuto identitu ztratili?“

V srdci odpradávna Germánského území dosud mluvíme česky — mně to stačí. Pořekadlo — v takové situaci, v jaké jsou otloukánci Češi, se dá přežít jen s ohebnou morálkou. Teď se na nás sesypala Evropská Unie, OSN, Skot Culik, … i ten Jidáš Halík.

Jestli v Česku bude relativně tolik muslimů, kolik jich je v západní Evropě, stane se tu to, co se děje v Německu, Belgii, Holandsku, Dánsku, Švédsku, Francii, Anglii. Chcete to? Nechte se postrašit tamní skutečností. Strach je užitečný, nutný existenciál. Nebojte se bát se toho, co přichází, kvůli tomu, co chcete bránit. Nenechte se oblbnout Halíkovou kněžourskou ukolébavkou.

Sluníčkáři vtloukají do hlav kořenů automatická spojení hysterický strach, strach z neznalosti — to je obludná agitace. K tomu nutí svůj křivý význam slovům extrémismus, nacismus, stud, …

Humor: sluníčkáři na trase obkládají bagety, rozdávají je ‚uprchlíkům,‘ ti je za chvíli odhazují, místní děti je sbírají pro prasata, v pytlech tahají kolem sluníčkářů, a ti už obkládají nové bagety, …

Hollande citoval slova Françoise Mitterranda, že nacionalismus je válka.

„Odmítání migrantů je nebezpečím pro Evropu.“ (Merkel)

Halík se svěřuje listu, že teď žije v USA — asi proto ani slovo o roli USA v demolici Libanonu, Afghánistánu, Iráku, Sýrie, Libye, … USA si brousí zuby i na Ukrajinu, na Írán.

Rusák si v Sýrii přiložil polínko — a stará situace se opakuje: USA proti Rusku v cizí zemi. To se jim to válčí!

Putin tříská bičem do politické mrtvoly Bashara al-Assada, aby aspoň zvedla hlavu.

 

Autor: Michal Kuklík | pondělí 5.10.2015 19:27 | karma článku: 28,04 | přečteno: 1092x
  • Další články autora

Michal Kuklík

O vábivé Veronice

Krátce o krásách civilizace a divošství. Proroctví neučeného starce. O lákavých kráskách. O divé zvěři. Text obsahuje jen otlemené ideje.

28.1.2016 v 9:17 | Karma: 13,05 | Přečteno: 443x | Diskuse| Ostatní

Michal Kuklík

Bolševická morálka

Stalo se to před více lety, ale zlé skutky nesmějí být zapomenuty. Tím spíš, když nebyly odčiněny — ač lehko mohly být.

20.12.2015 v 9:17 | Karma: 28,60 | Přečteno: 972x | Diskuse| Ekonomika

Michal Kuklík

Koutek filosofie

Halík a Frantík na tapetě, ač nezmíněni. I tukový Duka. Varování — doufám, že to je dost těžké čtení. Chce to čas.

2.12.2015 v 9:17 | Karma: 7,53 | Přečteno: 221x | Diskuse| Ostatní

Michal Kuklík

Motiv války

To nejprostší a nejobecnější, co se dá říct o vzniku válek. Úvaha v podobě stavebnice z kostek, dětské říkánky.

31.10.2015 v 17:17 | Karma: 11,51 | Přečteno: 406x | Diskuse| Ostatní

Michal Kuklík

i'm lovin' it

Jak chudý stařec jednou okusil burgra z McDonald's. Odpudivý prožitek. Kdo by takovou nicotnost čet.

22.9.2015 v 9:17 | Karma: 15,02 | Přečteno: 337x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruské vojsko dobylo další ves, hlásí Moskva. Padnout měla Novobachmutivka

28. dubna 2024  14:27

Sledujeme online Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo v...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek

28. dubna 2024  12:58,  aktualizováno  14:25

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.