Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neplést si stát (s ekonomicky různě silnými regióny, ale)  j e d n o t n ý m i    f i s k á l n í m i (a sociálními)   z á k o n y    a státy se společnou měnou, ale  zcela odlišným přístupem k fiskální politice, politice zaměstnanosti, kvalitě výběru daní.   Srovnávat tyto dva systéme může jen zcela neznalý člověk (a ten by neměl "hluboce" nad problémem meditovat).

   Že se jedná o půjčkách, které jen umořují staré dluhy je běžné (i v ČR). Neměl byste se tomu divit.  Jen na okraj: Řecko bude umořovat dluh úplně jiným věřitelům, než kterými jsou ti noví (MMF, instituce EU). Což je také podstatné. A ještě jedna drobnost: MMF a EU půjčují za mnohem výhodnějších podmínek.

0 0
možnosti
Foto

Já si to nepletu. Vždyť píšu, že Evropa se nestane federací. Zůstala trčet v půlce cesty, tam chvíli setrvá, a pak se to všechno rozsype. Eurodotace jsou akorát fraška, zlodějna a zdroj korupce.

Nevěřím Vaší učenosti — kdyby čachráři nechali peníze na pokoji nebo se platilo zlatem, bylo by po expertních řečech a jednou měnou by mohl platit celý svět.

Německo půjčuje Řecku dráž, než si samo půjčuje — takže by si mastilo kapsy, kdyby ovšem někdy dostalo něco zpět, což nedostane.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.